Kölykök, akikre érdemes lesz odafigyelni
2017. augusztus 23. írta: juraszikk

Kölykök, akikre érdemes lesz odafigyelni

Már csak egy röpke pillanat és kezdetét veszi az argentin bajnokság és ahogy azt már megszokhattuk, idén is sok-sok feltörekvő tehetséget láthatunk majd hétről-hétre szaladgálni az argentin pályákon. A nyáron megint több fiatal talentum is átvándorolt Európába szerencsét próbálni, Bentancur (Boca->Juventus), Driussi (River Plate -> Zenit) és  Ascacíbar (Estudiantes La Plata -> Stuttgart) minden argentin foci kedvelőnek nagyon fog hiányozni. De az élet nem áll meg, hiszen a dél-amerikai utánpótlás kimeríthetetlen. A 2017-18-as szezonban is lesz kire odafigyelni, nézzük hát, hogy előreláthatóan kik azok a kölykök, akiknek a nevére érdemes lesz emlékezni.

Gonzalo Maroni / Boca Juniors / 18 éves / középpályás  

A cordobai születésű Maroni a Boca egyik legnagyobb tehetsége. Az Instituto egykori "tanonca" 2016 nyarán csatlakozott a Bocához, nem kevesebb mint 250.000 euróért cserébe. Gondolom mondani sem kell, hogy idővel  nem kis haszonnal fognak túladni rajta. A nagy reményű támadószellemű középpályásnak összesen egy szezon elég volt a B csapatban ahhoz, hogy Schelotto mester figyelmét magára hívja és felkerüljön az első csapathoz. Tavaly három mérkőzésen is szerepet kapott a legjobbak között és nem vallott szégyent. Érett játékával meghálálta a bizalmat, még a kapuba is betalált egyszer. Az új szezonban többnyire a padról beugorva láthatjuk majd. 

Ezequiel Barco / Independiente / 18 éves / támadó középpályás 

Barco már tavaly ellentmondást nem tűrően berobbant az argentin labdarúgás köztudatába, 17 évesen 30 felnőtt mérkőzésen 4 gólt szerzett és 3 gólpasszt adott és nem egy alkalommal örvendeztette meg a Rojo fanatikusait az elbűvölő cseleivel, látványos megoldásaival. A srác egy zsigeres zseni, jól lát a pályán, egy igazi cselgép. A Rojo támadó szellemű edzője, Ariel Holan nagy valószínűséggel kezdőként fog rá számítani, így tehát ez lehet Barco első igazán nagy szezonja, amikor megmutathatja, hogy mire is képes. Az Independiente nem kevesebb mint 15 éve nyert utoljára bajnokságot, sokak szerint itt van újra az ő idejük.

Bautista Merlini / San Lorenzo / 22 éves / szélső

A robbanékony szélső magabiztosan debütált tavaly, 20 alkalommal lépett pályára és két gólt jegyzett, de mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy már 7 Libertadores Kupa mérkőzés is benne van a lábában. Az alacsony és zömök szélső nevét már szinte mindenki megjegyezte odahaza, különösképpen a vele szembekerülő backek. Ember legyen a talpán aki képes tartani vele a sebességet. Egy kis rutinnal a lábában, idővel óriási erőssége lehet a San Lorenzonak. Az biztos, hogy a Merlini, Conechny, Barrios cserepad az egyik legtehetségesebb az egész ligában. 

Lautaro Martinez / Racing / 19 éves / csatár 

Talán ő a legismertebb név a listán és egyben a legnagyobb tehetség is. Már tavaly nagyon hasznos tagja volt a Racingnak, 23 mérkőzésen 9 alkalommal talált be az ellenfél kapujába. Elsősorban Lisandro Lopez sérülésének köszönheti, hogy ennyi játéklehetőséget kapott, de meghálálta a lehetőséget és elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Racing jövőre a Libertadores Kupában is megmérettetheti magát. Egy igazi ragadozó a kapu környékén, elnyűhetetlen, mobilis és erős is egyben, nagyon sokoldalú támadó. Mondhatni a modernkor csatárainak prototípusa. Nemzetközi szinten is már bizonyított, hiszen az argentin u20-as válogatottban a nyári "Copa American" öt gólt szerzett és nem mellesleg parádésan játszott. Nem csoda, hogy a Real Madrid és az Arsenal is erősen figyeli a srácot, szinte biztos, hogy ez lesz Lautaro Martinez utolsó szezonja az argentin szezonban. 

Rafael Santos Borré / River Plate / 21 éves / csatár

A kolumbiai srác a River egyik nyári szerzeménye. A világhírű Deportivo Cali akadémiájáról kikerült támadó már nagyon fiatalon 2015-ben elkerült az Atl. Madridhoz 5 millió euró ellenében, ahol azonban nem tudott megmaradni. 1-1 évnyi Deportivo Cali illetve Villarreal kölcsönjáték után lecsapott a kegyvesztett játékosra a River Plate. A fantasztikusan sokoldalú Borré előtt ez egy óriási lehetőség, Driussi távozásával felszabadult a támadók között egy hely. Gallardo csapatának óriási mélységet fog adni, nem sok olyan edző van az argentin bajnokságban aki a pálya első harmadában olyan játékosokat tudhat magáénak mint Borré, Ignaci Scocco és Lucas Alario. Kíváncsian várjuk, hogy mire mennek majd idén. 

Első nekifutásra ennyit a fiatal feltörekvő tehetségekről, de idővel még jelentkezni fogunk, hiszen több olyan kölyök is van akit semmiféleképpen sem szeretnénk kihagyni a felsorolásból. Addig is érjétek be ennyivel. A hétvégén kezdődik a szezon, lehet csemegézni. Vamos. 

A bejegyzés trackback címe:

https://laguardia.blog.hu/api/trackback/id/tr7512774936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása