Emlékezz a nevére: Rodrigo Bentancur
2017. március 12. írta: juraszikk

Emlékezz a nevére: Rodrigo Bentancur

Ki mással is kezdhetnénk a "régi-új" sorozatunkat, mint a Boca Juniors fiatal uruguayi őstehetségével, a végtelenül elegáns és sokoldalú középpályással, Rodrigo Bentancurral. Pofátlanul fiatal kora ellenére az argentin bajnoki cím várományosának megbecsült alapembere, hétről-hétre kiváló, ellentmondást nem tűrő játékával kápráztatja el a a Boca és úgy általában a futball szerelmeseit. Nem is csoda, hogy európai top csapatai álltak érte sorban, név szerint olyan klubok mint a Real Madrid, az Arsenal vagy éppen a Juventus. Az uruguayi u-20-as csapattal nem is olyan régen dél-amerikai kupát (mondhatni u-20 Copa America-t) nyerő spíler végül a Juventushoz kötelezte el magát és idén nyáron már a torinói zebrák csapatát fogja erősíteni.

A tavalyi szezonban a Boca színeiben argentin bajnoki címet és kupát ünneplő uruk fiú 2015 januárjában került fel az első csapathoz a CABJ utánpótlásából. Az idő előrehaladtával sem vallott szégyent, de úgy istenigazából a tavalyi szezonban robbant be a köztudatba, három évnyi kupa nélküliséget elfeledtetve ezzel a Boca híveivel. Elnézve a Xeneizes játékát, azt is ki lehet jelenteni, hogy a csapatkapitány Fernando Gago sem tudja őt háttérbe szorítani, mondhatni az egykoron a Real Madridot is megjárt tapasztalt veterán törpül el a 185 centis uruguayi középpályás mellett. Elnyűhetetlen, fizikailag és mentálisan is nagyon erős, zsigeres labdaszerző aki kiválóan cselez és ugratja ki a társait, a fejjátéka és kiegyensúlyozottsága pedig tapasztalt veterán védekező középpályásokat megszégyenítő szinten mozog. Támadásépítésben is lehet rá számítani, olyannyira sokoldalú, hogy nem egy meccsen bevetették már támadó középpályás, de még a középső védő szerepkörében fel-fel bukkant párszor. Egy igazi all-rounder, de egyértelműen a védekező középpályás poszt az, ahol a leginkább hatással tud lenni a játékra. 2016-ban több argentin szaklap is megválasztotta az év felfedezettjének. Sokan Busquetshez hasonlítják a játékát, de az igazán nagy Boca fanatikusok amolyan Riquelme - Gago hibridnek nevezik, de Bentancur ellentmondást nem tűrően elutasította ezeket az összehasonlításokat, mondván sehol sincs ő még ehhez a két spílerhez legendához képest. Szerény a fiú, nincs elszállva magától.   

Hogy mit keres egy uruguayi fiatal a Boca utánpótlásában? A válasz egyszerű. Uruguayban nem kellett, a Boca megfigyelői és szakemberei viszont meglátták benne azt a pluszt, ami ahhoz szükségeltetett, hogy helyet kapjon az argentinok akadémiáján. Rodrigo amikor 13 éves volt az uruguayi Penarol elutasította a jelentkezését, nem vették fel a sárga-feketék akadémiájára. A Boca kapva kapott az alkalmon és miután a River Plate is elutasította a kölyköt, megadták neki az esélyt a bizonyításra. Szüleit a háta mögött hagyva elköltözött az Argentínában élő rokonaihoz, ahonnan naponta busszal járt be a "genovaiak" edzőközpontjába. Hosszú kemény munkával töltött évek után 2015-ben, 17 évesen egy River Plate elleni "barátságos" mérkőzésen (ha lehet ilyen mondani egy Boca-River összecsapásra) mutatkozott be a felnőtt csapatban, ahol ráadásul gólt is szerzett és hozzásegítette csapatát a rivális ellen aratott fölényes 5-0-ás győzelemhez. Ilyen bemutatkozásra általában csak a legnagyobbak képesek, kíváncsian várjuk, hogy mire lesz képes távol az otthonától, olasz földön, Európában. Emlékezzetek a nevére! Rodrigo Bentancur

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laguardia.blog.hu/api/trackback/id/tr9712332617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása